Skip to content Skip to footer
egyes lézeres kezelések kedvezmény
egyes lézeres kezelések kedvezmény
Éreredetű rendellenességek lézeres kezelése (teljes testfelület)

Az éreredetű rendellenességek közé sorolhatók többek között az éranyajegyek (tűzfoltok, hemangiómák), a pókangiómák és a rubin névuszok. E rendellenességek lézeres kezelése egyedülálló hatékonyságú eljárás, ami a felületes vagy a mélyebben fekvő, tág visszerek, vaskosabb éranyajegyek, illetve az alsó végtagok seprűvénáinak kezelésében nyújt segítséget, a bőrfelület megsértése nélkül.

Kinek ajánlott a kezelés?

A kezelés akkor ajánlott, ha a bőrön értágulatok alakultak ki, vagy állandó bőrpír, illetve már rosacea jelei tapasztalhatóak, továbbá ha éranyajegy, tűzfolt, értágulat (pl. pókanyajegy, rubin névusz, hemangioma) találhatóak a bőrön. Ezzel a kíméletes kezelési módszerrel csökkenthető az arcbőr kivörösödési hajlama is.

A rosacea a bőr felületén megjelenő vékony, vagy közepesen vastag értágulat. Kezelés során a lézer fényét a vér hemoglobinja elnyeli, ezáltal célzottan felmelegítve a tágult ereket, mely a rozáceás bőr és az éranyajegyek (tűzfolt, hemangioma) legfőbb alkotója. A felmelegítéssel az érfalak összetapadnak és elzáródnak. A kezelés nem sérti meg a bőrfelületet miközben eltünteti a problémás ereket: a rosacea enyhül és eltűnnek a zavaró éreredetű rendellenességek.

Rosacea
Az éreredetű rendellenességek lézeres kezelése a test bármely részén lehetséges

Az eljárás azoknak is ajánlott, akiknek az alsó végtagjain (pl. combon, lábszáron, bokán) alkatból eredően vagy életmód eredményezte megterhelés (álló munka), illetve terhesség következtében felületes visszértágulatok – seprűvénák – alakultak ki. Fontos megjegyezni, hogy mindig csak a problémás, tágult ereket kezeljük az előfordulásuk területén, egyszerre akár mindkét alsó végtagon.

Milyen panaszok esetén vehető igénybe a kezelés?
  • rosacea
  • bőrérzékenység
  • tágult hajszálerek
Kezelhető felületek

Kezelhető az orr és orcák, a két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, dekoltázs, de a test bármely részén alkalmazható a kezelés, melyen zavaró értágulat, éranyajegy van. Több régió egyidejűleg is kezelhető.

A kezelés előkészítése

Az első kezelés előtti konzultáción meghatározzuk, hogy Ön alkalmas-e a kezelésre, illetve arcon végzett kezelés esetén Visia készülékkel diagnosztikus fotót készítünk. A kezelés előtti 14 napban javasolt a fényvédelem, továbbá a közvetlen napfény kerülése.

A kezelés menete

Az eljárás során egy precíz kezelőfejjel rövid, foltszerű fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterületeket kezeljük. Hideglevegős hűtést alkalmazunk, így a kezelés jól tolerálható.

Éreredetű rendellenesség
Munkaképesség, otthoni ápolás

A kezelés mérsékelt kellemetlenséggel járhat. Az eljárást követően általában 1-2 nap pihenést javaslunk. Lábkezelés után fásli vagy kompressziós harisnya viselése javasolt 2 hétig. A kezelt terület kivörösödhet, sávszerű duzzanat alakulhat ki. A bevérzéses foltok 1-3 hét alatt elmúlnak a kezelt erek területén.

A kezelt bőrfelület óvatos otthoni ápolást igényel. Egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk. Arcon bőrpír, majd lilás „bevérzések” jelennek meg, melyek sminkkel fedhetők és 4-5 nap alatt felszívódnak.

Kezelések száma

Eredmény már az első kezelés után látható, de szükség lehet ismétlő kezelésre 4-6 hónap elteltével, mivel ennyi idő szükséges a kezelés végeredményének kialakulásához.

A kezelés ára

AKCIÓ!

Ajánlott arcápolók gyógyszertáraink választékából