Skip to content Skip to footer

Pigmentációs rendellenességek lézeres kezelése

30% kedvezmény egyes lézeres kezeléseinkre
30% kedvezmény egyes lézeres kezeléseinkre
Pigmentációs rendellenességek lézeres kezelése

A melanin, amelyet a bőrünk hámrétegében található melanocita sejtek termelnek, legfőbb funkciója, hogy megvédje bőrünket a káros UV-sugárzástól. Ezenfelül bőrünk színének meghatározásáért is ez a festékanyag felelős. Nem megfelelő festékképzés esetén pigmentációs rendellenesség alakul ki, melynek következtében a melanin mennyiségi eloszlása módosul és pigmentfoltok keletkeznek a bőr felületén.

A bőrfelületi pigmentáció keletkezését számos külső és belső tényező befolyásolja:

  • hormonális változások
  • fényérzékenyítő gyógyszerek szedése
  • genetikai hajlam
  • bizonyos betegségek (máj, epe, petefészek)
  • megemelkedett progeszteronszint a terhesség alatt
  • UV-sugárzás
  • tartós mechanikai vagy vegyi hatás

Ha zavarják bőrén a pigmentfoltok, jelentkezzen be a Medicover Aesthetica lézeres kezeléseinek egyikére, ahol a legkorszerűbb lézerekkel halványítjuk el a zavaró elszíneződéseket!

pigmentációs rendellenességek, szeplő
Zavaró pigmentfoltok eltávolítása CO2 és iQ lézerrel
Pigmentációs rendellenességek lézeres kezelése CO2 és iQ lézerrel:

Szén-dioxid (CO2) lézeres kezelés

A pigmentált elváltozások epidermális, dermális és vegyes osztályba sorolhatóak attól függően, hogy a pigment a bőrben hol helyezkedik el. A DEKA speciális rendszereket dolgozott ki különböző hullámhosszúságokra és impulzus-időtartamokra, amelyeket az adott elváltozásnak megfelelően lehet használni: a pigmentált területeken lévő melanint szelektíven tudjuk vele célozni és elpusztítani. Vegyes elváltozások esetén ajánlatos először az epidermális komponenst kezelni, majd miután ezt enyhítettük, a lézerrel mélyebben behatolhatunk a dermális komponensbe.

iQ lézeres kezelés

Az eljárást Alexandrit lézer 0,5 msec rövid pulzussal végezzük. A kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre, kizárólag az elváltozást kezelve. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. Az eljárás enyhe kellemetlenséggel járhat.

Ajánlott arcápolók gyógyszertáraink választékából