Skip to content Skip to footer
Esztétika szemhéj__banner 1300x400
Esztétika szemhéj__banner 500x800
Ambuláns szemhéjplasztikai műtét

Szemhéjplasztikával leggyakrabban a szemhéjak bőrének korral bekövetkező meglazulását, ráncosodását, a felső szemhéj lógását, szemhéjon megjelenő táskákat szüntetjük meg. A szemhéjplasztikai műtét a szemhéjak relatív bőrfeleslegének kimetszéséből áll, ami által a megmaradt bőr feszesebbé válik. Ha szükséges, egyidejűleg eltávolítjuk a szemüregi zsírszövet elődomborodásából adódó úgynevezett táskákat is.

A szemhéjplasztika nem szünteti meg a sötét karikákat a szem alatt, a szarkalábakat, valamint a szemöldök megsüllyedését.

Kinek ajánlott a műtét?

A műtét azoknak ajánlott, akik fiatalosabb, élénkebb tekintetet szeretnének.

A műtét előkészítése

Plasztikai sebész szakorvosunkkal a konzultáció során egyeztetik a reális műtéti célt, előírja a szükséges laborvizsgálatokat. Visia készülékkel diagnosztikai fotó készül.

A műtét menete

A szemhéjplasztikai műtét injekciós helyi érzéstelenítésben történik. A műtét során a páciens részéről bizonyos együttműködésre szükség van (pl. szemet kinyitni, becsukni, felfelé nézni). A műtét során metszéseket ejtünk a szemhéjak bőrén, melyeket a bőr alatt futó varratsorral egyesítünk, majd a műtét végén vékony ragasztócsíkokkal fedünk. A látást ez a kötés kissé zavarja. A műtét időtartama 90 perc.

szemhéjplasztikai műtét
Munkaképesség, otthoni ápolás

A műtét után a szemhéjak beduzzadhatnak, ez feszülő érzést okoz. A bőr elszíneződése 7-10 nap alatt megszűnik. A beavatkozás után klinikánkról kísérővel távozhat. A járművezetés varratszedésig tilos!

A varratszedésig (7-10 nap) kímélő életmód, napszemüveg viselése javasolt.

A műtét ára

*Az ár mindkét szemre vonatkozik.

A kezelést végzi
Plasztikai és égés-sebész szakorvos
Plasztikai és égés-sebész szakorvos
Ajánlott szemápolók gyógyszertáraink választékából